Inspiratie
2024-07-09

Modefabriek juli 2024

Een voorproefje van de modetrends voor de komende seizoenen

Terwijl jij nog volop aan het stralen bent in de huidige trends en collecties, is ons team alweer volop bezig met het zoeken van de mooiste items, trends en merken voor aankomende seizoenen! De modebranche staat nooit stil en dat was ook deze zomereditie van de Modefabriek weer zichtbaar. Benieuwd hoe ons bezoek eruitzag? Lees dan snel verder!

Inspiratie te over

Met een presentatie van ruim 300 (vrouwen)modemerken is de Modefabriek in de RAI in Amsterdam een enorme bron van inspiratie die verder gaat dan alleen kleding. Ook de mooiste sieraden, accessoires, schoenen, lifestyle en skincare merken zijn er vertegenwoordigd. Het programma vulde zich met inspirerende talks, de nieuwste collecties, creatieve expo’s, trend forecasts en heerlijk eten en drinken: we hebben ons geen moment hoeven vervelen!

For every style

De twee goedgevulde hallen in de RAI lieten zich volgen via verschillende routes: de Responsible Route met duurzame labels die zich inzetten om hun impact te verlagen, met onder andere Homage, Liebeskind, Fabienne Chapot, MSCH Copenhagen en Marc O’Polo. Op The Fashion Gallery werden de mooiste boetiekmerken in de spotlight gezet en verschillende creatievelingen konden hun mooiste creaties tonen op het Trendforum. Maar ook aan de groeiende vraag naar kwalitatieve vintage items werd aandacht besteed in The Best of Vintage Resellers route, waarbij vooral de reworked items opvielen.

Stay on-trend

Speurend tussen alle stands lieten onze collega’s zich volop inspireren door de nieuwste collectie van nieuwe en gevestigde modemerken. De trends die niet te missen waren? Aankomende seizoenen gaan we ons volop kleden in gehaakte items, vintage breisels, kralen, de mooiste borduurwerken, comfy sweat sets en vervaagde retrokleuren. Goed nieuws voor alle dierenprint-lovers: ook deze blijven helemaal on-trend!

Bestseller sneakpeek

Ook bestsellermerken als Josh V en Harper & Yve verrasten met hun collecties voor het voorjaar van 2025. Bij Harper & Yve zullen zachtgeel en felrood hand in hand gaan, blijven kant en strikken een duidelijk thema en komt er letterlijk en figuurlijk pit in de collectie. Are you ready to spice things up? In de collectie van Josh V blijven vrouwelijke silhouetten, stijlvolle details en beigetinten de boventoon voeren, maar ook metallic, glitter en babyblauw gaan we volop terugzien.

Je leest ‘t: het bezoek aan de Modefabriek was opnieuw een groot succes en met een hoofd vol inspiratie zijn we terug naar Nistelrode gegaan. We kunnen niet wachten om je hiermee te verrassen in onze winkel. Zien we je snel?

Nieuwsgierig naar meer beelden? Bekijk onze Instagram voor een toffe recap!